+30 2310 323 003

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

Φιλοσοφία, Χρόνος και Κόστος

Με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τεσσάρων και πλέον δεκαετιών, η εταιρεία Dimitriadis Construction μοιράζεται μαζί σας τις γνώσεις της, στο κομμάτι της ανακαίνισης.

Είναι γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια πολύς κόσμος στρέφεται στην ανακαίνιση, ριζική ή μερική των ήδη υπαρχόντων κτιρίων, με την αγορά ενός καινούριου σπιτιού να αποτελεί πλέον μια μη οικονομική επιλογή. Μία ανακαίνιση σπιτιού, ή επαγγελματικού χώρου, μπορεί να επιδράσει θετικά σε πολλαπλά επίπεδα, τόσο της ψυχοσύνθεσης του ατόμου όσο και της λειτουργικότητας και αξίας του χώρου.

Γιατί να κάνω ανακαίνιση ;

Ανακαίνιση κατοικίας

Με την ανακαίνιση σπιτιού, αντιμετωπίζονται χρόνια τεχνικά προβλήματα, ανεβάζεις την αγοραστική του αξία, δημιουργείς αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής με χώρους όπως τους ονειρεύεσαι και αποκτάς έναν ανανεωμένο αισθητικά και λειτουργικά  χώρο , έχοντας σαφώς ξοδέψει πολύ λιγότερα χρήματα από την αγορά ενός νέου.

Άλλοι λόγοι για μια ανακαίνιση κατοικίας είναι και η αλλαγή χρήσης του ακινήτου. Πριν την ενοικίαση μιας κατοικίας, είτε πρόκειται για μακροχρόνια, είτε για βραχυχρόνια μίσθωση (Airbnb), καλό θα είναι να γίνονται ορισμένες εργασίες συντήρησης και αισθητικής αναβάθμισης. Η ανακαίνιση σπιτιού είναι ένα είδος επένδυσης για την ακίνητη περιουσία. Προσδίδει αμέσως προστιθέμενη αξία στο ακίνητο και το καθιστά άμεσα εκμεταλλεύσιμο.

Ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου

Στις επιχειρήσεις και ειδικότερα σε καταστήματα ή χώρους που υποδέχονται πελάτες τακτικά, η ανακαίνιση αποτελεί ένα εργαλείο προσέλκυσης νέων πελατών. Ο χώρος μιας εταιρείας είναι ένας από τους τρόπους που η επιχείρηση επικοινωνεί με τους πελάτες της. Στη σημερινή ανταγωνιστική εποχή, η ανανέωση και η συμμόρφωση εμπορικών χώρων σύμφωνα με τις τάσεις της αγοράς, κρίνεται επιτακτική ανάγκη για όποιον επιχειρηματία θέλει να τονώσει την εικόνα της επιχείρησής του .

Και στις δύο περιπτώσεις, ανάλογα με το μέγεθος της ανακαίνισης, μπορούν να υπάρξουν και σημαντικά ωφέλη εξοικονόμησης ενέργειας, που σε βάθος χρόνου αποφέρουν και αξιόλογη εξοικονόμηση χρημάτων.

Τα χρήματα που θα επενδύσετε – Τι κόστος έχει μια ανακαίνιση;

Ο προϋπολογισμός της ανακαίνισης μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγει εάν δεν έχετε ενημερωθεί καλά για το κόστος των εργασιών της ανακαίνισης κι αν δεν υπάρχει σωστός προγραμματισμός. Πραγματοποιήστε μία πρώτη εκτίμηση του κόστους των εργασιών στην ανακαίνιση σπιτιού και έπειτα ξεκινήστε την ανακαίνιση.

Ο χρόνος που απαιτείται για την ανακαίνιση

Οι εργασίες στις ανακαινίσεις μπορεί να κρατήσουν από πολύ μικρό μέχρι πιο μεγάλο χρονικό διάστημα, ανάλογα πάντοτε με τις απαιτήσεις του έργου. Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών, προσαρμοσμένο στα μέτρα σας.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για ανακαίνιση;

Σίγουρα η καλύτερη περίοδος να ξεκινήσεις ανακαίνιση είναι όταν είσαι έτοιμος και αποφασισμένος να την κάνεις!

Για την Ελλάδα, όπου η ηλιοφάνεια διαρκεί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, οι περισσότερες εργασίες είναι εφικτές καθ’όλη την διάρκεια του έτους , όμως η περίοδος από τα μέσα της άνοιξης μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου είναι η πλέον κατάλληλη.

Σε κάθε  ανακαίνιση (μερική ή ολική), πιθανότατα θα προκύψουν και πρόσθετες, απαραίτητες εργασίες που χρειάζονται για λόγους εργονομίας και αισθητικής. Η μελέτη του έργου και η εργολαβία από ένα έμπειρο και αξιόπιστο συνεργείο ανακαίνισης, θα διασφαλίσει τους όρους της συμφωνίας, το χρόνο παράδοσης και την εγγύηση ποιότητας του έργου.

Η Dimitriadis Construction, μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο της ανακαίνισης, κατασκευής, και διαχείρισης ακινήτων airbnb με γραφεία σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Αθήνα προτείνει:

  • Επωφεληθείτε από τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες μελέτης και κατασκευής που σας προσφέρουμε
  • Ενημερωθείτε για το ακριβές χρονοδιάγραμμα και κόστος εργασιών
  • Βελτιώστε την ενεργειακή συμπεριφορά των ακινήτων σας
  • Αναβαθμίστε την αξία τους
  • Δώστε χώρο στα όνειρα σας