+30 2310 323 003

Χρώματα για εξωτερικό σπιτιού

Αν σκέφτεσαι να βάψεις το εξωτερικό του σπιτιού σου είναι ο κατάλληλος καιρός και το μόνο που μένει είναι να επιλέξεις το ιδανικό χρώμα!

Έχουμε συγκεντρώσει τις πιο σύγχρονες επιλογές και προτάσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες χρωμάτων για να βρεις αυτή που ταιριάζει στο δικό σου σπίτι και αισθητική!

Ένα από τα all time classic χρώματα είναι το Ivory ή αλλιώς απαλό μπεζ ή off white! Για μια κλασική εμφάνιση με ένα απαλό τόνο ζεστασιάς, η vitex προτείνει μια εκρού, ιβουάρ απόχρωση. Ένα ιδιαίτερα αγαπημένο υπόλευκο χρώμα είναι το 1076 Baby Blossom που χωρίς να είναι κρεμώδες εναρμονίζεται καλά τόσο με το καλοκαιρινό τοπίο όσο και με τα χρώματα του φθινοπώρου, χωρίς να είναι ποτέ υπερβολικό ή βαρετό.Μια πιο ιδιαίτερη απόχρωση είναι το Sonata 0381. Αν ψάχνετε για ένα χρώμα που φέρνει μια πινελιά κομψότητας και φινέτσας στον εξωτερικό σας χώρο, είναι η ιδανική επιλογή. Αυτή η εντυπωσιακή πράσινο-λαδί απόχρωση είναι ταυτόχρονα καταπραϋντική και elegant. O συνδυασμός της με πλούσια βλάστηση από φυτά και λουλούδια, φινιρίσματα από φυσικό ξύλο και κλασικές πέτρες απογειώνει
εκπληκτική το αποτέλεσμα.Μια ακόμη απόχρωση προς το πράσινο είναι η 79GY 59/017 από τη Vivechrom. Πρόκειται για ένα ψυχρό γκρι χρώμα με πράσινο – λαδί υποτόνο που θα ταιριάξει τέλεια σε κάθε σπίτι, ανανεώνοντας το!

Τα ουδέτερα χρώματα και τα γκρίζα κάνουν τα σύγχρονα σπίτια να φαίνονται εκλεπτυσμένα και κομψά.

Επιπλέον η Vivechrom προτείνει ένα ουδέτερο θερμό μπεζ χρώμα το 11YY 74/263 αλλά και ένα πιο έντονο κόκκινο – κεραμιδί χρώμα το 10YR 15/500 για μια τολμηρή αλλά σύγχρονη επιλογή. Οι πιο ζωηρές, τολμηρές, αποχρώσεις ταιριάζουν πολύ όταν χρησιμοποιούνται για να αναδείξουν εξώπορτες, μπαλκόνια και αετώματα.


Όταν επιλέγετε αποχρώσεις για το εξωτερικό του σπιτιού σας, προτείνουμε να υιοθετήσετε μια παλέτα που αντλεί έμπνευση από τα στοιχεία του ίδιου του σπιτιού και το περιβάλλον του. Επιλέξτε χρώματα που συμφωνούν με το ύφος της γειτονιάς σας, το αρχιτεκτονικό ύφος και το φυσικό περιβάλλον.

Επιπλέον σκεφτείτε το πώς το φως της ημέρας επηρεάζει τα χρώματα, αλλάζοντας την εμφάνισή τους υπό διάφορες συνθήκες φωτισμού, γι αυτό μην ξεχνάτε να δοκιμάζετε κάθε χρώμα πριν το χρησιμοποιήσετε σε όλο το εξωτερικό του σπιτιού!