+30 2310 323 003

ΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ

Τις περισσότερες φορές τα έπιπλα σε ένα μικρό δωμάτιο καταλαμβάνουν όλο τον χώρο με αποτέλεσμα να τον «πνίγουν». Αλλά ακόμη και μεγαλύτεροι χώροι που είναι γεμάτοι με έπιπλα, δείχνουν πιο μικροί από όσο είναι στην πραγματικότητα. Ακολουθούν συμβουλές για την επιλογή επίπλων με τα οποία δεν θα έχετε αυτό το αποτέλεσμα:

Διαλέξτε «έξυπνα» έπιπλα πολλαπλών χρήσεων. Τραπέζια με συρτάρια, καναπέδες που γίνονται κρεβάτια και έπιπλα με αποθηκευτικό χώρο βάζουν τάξη και γλιτώνουν πολύ χώρο.

Κρατήστε τις γραμμές όσο πιο απλές και μίνιμαλ γίνεται. Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο περίτεχνα είναι τα αντικείμενά σας, τόσο ο χώρος δείχνει πιο μικρός.

Τοποθετήστε τα μεγάλα έπιπλα στους τοίχους και όχι στο κέντρο του δωματίου.

Το μέγεθος των επίπλων πρέπει να είναι αρμονικό με το μέγεθος του δωματίου. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο μικρά τα έπιπλα, τόσο μεγαλύτερος θα φαίνεται ο χώρος, εκτός και αν τοποθετήσετε πολλά μικρά έπιπλα οπότε ο χώρος θα δείχνει μικρότερος λόγω των πολλών αντικειμένων που «μπερδεύουν» οπτικά.

Μην τοποθετείτε έπιπλα στους διαδρόμους κίνησης. Κρατήστε «καθαρή» την εικόνα και ανοιχτούς τους διαδρόμους.

Αν κάποια έπιπλα είναι πολύ ψηλά, θα κάνουν τον χώρο σας να μοιάζει πιο κοντός. Αποφύγετε τα και φροντίστε να υπάρχει αρκετό κενό ανάμεσα σε αυτά και το ταβάνι.

Ένα πολύ καλό κόλπο είναι το εξής: Τα έπιπλα καλό είναι να έχουν εμφανή πόδια ώστε το κυρίως σώμα τους να μην ακουμπάει στο πάτωμα. Έτσι, και δεν θα εμποδίσουν το μάτι να «διαβάσει» το πάτωμα, και θα αφήνουν το φως να περνάει από κάτω, δημιουργώντας την αίσθηση του πολύ μεγαλύτερου χώρου!

Τα ξύλινα τραπέζια και τα χαμηλά τραπέζια μέσης (coffee tables) είναι ελκυστικά σε ένα ευρύχωρο καθιστικό, αλλά κάνουν έναν μικρό χώρο να φαίνεται ακόμα μικρότερος, καλύπτοντας πολύτιμο χώρο του πατώματος. Επιλέξτε γυάλινα τραπέζια για να μεγαλώσετε την αίσθηση του χώρου. Όταν το πάτωμα είναι ορατό μέσα από τα τραπέζια, τα έπιπλα δεν μειώνουν την αίσθηση του μεγέθους του χώρου!