+30 2310 323 003

ΚΟΥΖΙΝΑ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Ή ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Πολλές φορές δεν χρειαζόμαστε ολική ανακαίνιση καθώς με μερικές μικρές αλλαγές μπορούμε να αποκτήσουμε την κουζίνα που επιθυμούμε πιο εύκολα και οικονομικά.

Είναι η καρδιά του σπιτιού και θέλουμε να είναι ευχάριστη, άνετη και λειτουργική. Όταν μιλάμε όμως για πλήρη ανακαίνιση θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι μπορεί να αποδειχτεί αρκετά κοστοβόρα, ιδίως αν πρόκειται να προχωρήσουμε σε γκρέμισμα τοίχων, αλλαγή σωληνώσεων, αναδιάταξη, αγορά νέων συσκευών, αλλαγή ντουλαπιών και πάγκων. Μερικές φορές όμως μπορούμε με κάποιες εύκολες αναβαθμίσεις να αποκτήσουμε την κουζίνα που επιθυμούμε και που που ταιριάζει στον προϋπολογισμό μας. Ας τα δούμε πιο συγκεκριμένα.

Έχουμε σχέδιο
Προτού ξεκινήσουμε οποιοδήποτε έργο πρέπει να κάνουμε μια λεπτομερή αποτύπωση του χώρου. Ακόμη και αν κάνουμε μικρές αλλαγές κάθε εκατοστό έχει σημασία προκειμένου να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ντουλάπια
Εάν είστε ευχαριστημένοι με τη θέση και τη λειτουργικότητά τους, σκεφτείτε να τα βάψετε και να αλλάξετε τα πόμολα αντί να τα αντικαταστήσετε. Για να αποκτήσουν ακόμη πιο φρέσκια εμφάνιση, χωρίς οπτικό βάρος, μπορείτε να αφαιρέσετε τις πόρτες ορισμένων ντουλαπιών για να δημιουργήσετε ανοιχτά ράφια. Μπορείτε ακόμη να αντικαταστήσετε κάποιες πόρτες με διάφανες.

Αν τελικά αποφασίσετε να τα αλλάξετε επιλέξτε εκείνα που ταιριάζουν με το συνολικό χρωματισμό και ύφος της κουζίνας. Βεβαιωθείτε ότι τα συρτάρια και οι μηχανισμοί τους είναι ανθεκτικά και πως είναι εύκολο να τα τραβήξετε και να τα σπρώξετε πίσω στη θέση τους και θυμηθείτε να προσθέσετε μηχανισμούς στα γωνιακά ντουλάπια για να αυξήσετε τους αποθηκευτικούς χώρους.

Νεροχύτης και βρύση
Επενδύστε σε μια καλή – από άποψη ποιότητας – βρύση. Είναι σημαντικό να μπορείτε να την ανοίξετε με το ένα χέρι, και αν ο νεροχύτης βρίσκεται μπροστά σε παράθυρο βεβαιωθείτε ότι δεν εμποδίζει το άνοιγμά του. Πολύ χρήσιμο θα αποδειχτεί το αποσπώμενο ντους για να πλένετε ευκολότερα λαχανικά και μεγάλα σκεύη κουζίνας. Θυμηθείτε ότι το ύψος του νεροχύτη θα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην σάς αναγκάζει να σκύψετε.

Φωτισμός
Οι χώροι εργασίας θα πρέπει να φωτίζονται επαρκώς ώστε να μην κουράζονται τα μάτια σας και να κάνετε άνετα τη δουλειά σας. Οι λάμπες με ισχυρό λευκό φως είναι οι καταλληλότερες για αυτήν την περίπτωση. Ο κρυφός φωτισμός κάτω, επάνω ή μέσα στα ντουλάπια προσθέτει επιπλέον λειτουργικότητα, αναβαθμίζει το στιλ και δημιουργεί όμορφη ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιήστε σποτ για τις γωνίες που θέλετε να φωτίσετε καλύτερα.

Κι άλλες πρίζες
Ποτέ δεν είναι αρκετές σε έναν χώρο σαν την κουζίνα. Προτού βάψετε ή αλλάξετε πλακάκια μεριμνήστε για περισσότερες πρίζες και θα απαλλαγείτε από τα καλώδια που διατρέχουν τον χώρο, τις μπαλαντέζες και την γενικότερη ακαταστασία.

Πάγκος
Τα τελευταία χρόνια οι πάγκοι από επεξεργασμένο χαλαζία έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς εξαιτίας της ποικιλίας και τις ομοιομορφίας των χρωμάτων του. Έχετε υπόψη σας ότι όπως ο γρανίτης, έτσι και ο χαλαζίας θέλει ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.

Πλακάκια
Ο χώρος ανάμεσα στα ντουλάπια και τον νεροχύτη μπορεί με τα κατάλληλα πλακάκια να δώσει ξεχωριστό στυλ σε ολόκληρο τον χώρο. Μπορεί να είναι έντονο κόκκινο, με βίνταζ σχέδια ή να μιμείται τα νερά του ξύλου. Σημασία έχει βέβαια να καθαρίζονται εύκολα.

Ανακαίνιση κουζίνας Dimitriadis Group