+30 2310 323 003

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΕΞΥΠΝΑ TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

Ελέγξτε την κατανάλωσή σας, εξοικονομήστε ενέργεια!

Έχετε την δυνατότητα να ελέγξετε την ενέργεια που καταναλώνετε εντός σπιτιού, εφαρμόζοντας έξυπνα tips, τα οποία θα τους βοηθήσουν αφενός, να δείτε μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος και αφετέρου, να μειώσετε το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα.


Κλιματιστικά:
η επιλογή του κατάλληλου κλιματιστικού είναι πιο σημαντική από ποτέ. Επιλέγοντας inverter και ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 28 βαθμούς Κελσίου μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό χρημάτων.

Θερμοσίφωνας:
Ελέγξτε και φροντίστε ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας να διαθέτει ενισχυμένη μόνωση, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία του ζεστού νερού στους 40 – 50 βαθμούς Κελσίου. Σε περίπτωση εγκατάστασης ηλιακού θερμοσίφωνα για τη θέρμανση του νερού η μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να φτάσει το 60%.

Λαμπτήρες:
Αντικαταστήστε τους κοινούς λαμπτήρες με αντίστοιχους χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Η κίνηση αυτή μπορεί να έχει ένα κόστος προσφέρει, όμως, σημαντικό όφελος, αφού οι τελευταίοι καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Σε διαδρόμους και χώρους δε, τους οποίους δεν χρησιμοποιείτε συχνά μπορείτε κάλλιστα να τοποθετήσετε λαμπτήρες μικρότερης ισχύος.

Φούρνος:
Για να ζεστάνετε μικρές ποσότητες φαγητού προτιμήστε τον φούρνο μικροκυμάτων από τον φούρνο της κουζίνας.

Υπολογιστής:
Μην αφήνετε τη μπαταρία του φορητού υπολογιστή αχρησιμοποίητη για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Σβήνετε την οθόνη όταν κάνετε διάλειμμα.

Μικροσυσκευές:
Πριν αγοράσετε μία συσκευή ενημερωθείτε για την κατανάλωση σε ηλεκτρική ενέργεια, καθώς διαφοροποιούνται σημαντικά μεταξύ τους και ιδιαίτερα στην κατάσταση αναμονής (stand by). Κλείνετε όλες τις συσκευές από τον διακόπτη ή βγάζετέ τις από την πρίζα και μην αφήνετε να λειτουργούν σε κατάσταση αναμονής γιατί συνεχίζουν να καταναλώνουν ρεύμα.