+30 2310 323 003

7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΣΠΙΤΙΟΥ!

Αν ανακαινίζετε το σπίτι σας για κάποιους από τους παρακάτω λόγους, είτε για να αυξηθεί η αξία του ή επειδή οι ανάγκες μας έχουν αλλάξει, ή διότι θέλουμε να γίνει πιο λειτουργικός, τότε θα πρέπει να έχετε υπόψη σας κάποιους βασικούς κανόνες.

Οι αλλαγές μπορεί να μετατρέψουν το σπίτι μας σε αυτό που πάντα ονειρευόμασταν. Κάθε σπίτι έχει διαφορετικές ανάγκες για αυτό καλό είναι να υπάρχει ένας σχεδιασμός για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις τις και περιττές εργασίες. Για παράδειγμα, προτού κλείσουμε έναν τοίχο και τον βάψουμε θα πρέπει να έχουμε σκεφτεί μήπως πρέπει να περάσουν καλώδια και σωληνώσεις από το συγκεκριμένο σημείο.

Σε μια μεγάλη ανακαίνιση είναι απαραίτητη η συνεργασία πολλών ειδικοτήτων προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στον λιγότερο χρόνο. Μια εταιρεία ανακαινίσεων θα μπορέσει να συντονίσει με ασφάλεια και ακρίβεια διαφορετικές ειδικότητες

1. Σχέδιο
Ορίστε προτεραιότητες με βάση τις αλλαγές που έχετε σκεφτεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον τον χρόνο και τον προϋπολογισμό που απαιτούνται για να ολοκληρώσετε τις εργασίες. Υπολογίστε αν μετά τις εργασίες χρειάζεστε αποκατάσταση φθορών, βαφή της τοιχοποιίας, γυάλισμα των παρκέ ή θα χρειαστείτε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, αλλαγή πλακιδίων, αντικατάσταση κουφωμάτων;

2. Προϋπολογισμός
Προσπαθήστε να έχετε ένα όσο γίνεται πιο συγκεκριμένο πλάνο διάθεσης των χρημάτων σας για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων. Κάνετε μια έρευνα αγοράς για να δείτε που κυμαίνονται οι τιμές και υπολογίστε ένα 10 έως 20 τοις εκατό παραπάνω για τα αναπάντεχα κόστη που σχεδόν πάντα προκύπτουν.

3. Εταιρεία κατασκευών
Για μια μεγάλη ανακαίνιση θα χρειαστείτε μια εταιρεία ανακαινίσεων που θα αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου. Καθορίστε με σαφήνεια το εύρος των εργασιών εκ των προτέρων σε μία σύμβαση, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς σε διάφορες περιπτώσεις και για τα δύο μέρη.

4. Κάδος για τα μπάζα

Αν υπάρξουν αποξηλώσεις ή γκρεμίσματα θα χρειαστείτε οπωσδήποτε έναν κάδο για μπάζα η χωρητικότητα του οποίου θα εξαρτηθεί από τον όγκο των μπαζών που θα δημιουργηθούν. Φροντίστε να κρατήσετε θέση για την τοποθέτηση κάδου ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

5. Η κατάλληλη εποχή

Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι η καταλληλότερη περίοδος για να προγραμματίσετε τις εργασίες ανακαίνισης του χώρου σας, αφού το κρύο και η βροχή δεν μάς επιτρέπουν να έχουμε ανοιχτά παράθυρα ώστε να στεγνώσουν οι τοίχοι και να αεριστούν τα δωμάτια, ενώ η υγρασία κάνει δυσκολότερο να στεγνώσουν οι κόλλες.

6. Πίσω από τους τοίχους
Ορίστε σωστά την σειρά των εργασιών. Για παράδειγμα η αλλαγή εγκαταστάσεων, η αντικατάσταση σωλήνων, εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, και η θερμομόνωση είναι εργασίες που πρέπει να γίνουν πριν από τα βάψιμο και την τοποθέτηση των δαπέδων. Μην κάνετε κάτι παρορμητικά διότι μπορεί να σάς κοστίσει σε χρόνο και χρήμα.

7. Η χρυσή ουδετερότητα
Αν ανακαινίζετε το σπίτι προκειμένου να το νοικιάσετε ή να το πουλήσετε, επιλέξτε ουδέτερα χρώματα για τους τοίχους, τα πλακάκια του μπάνιου και τα ντουλάπια της κουζίνας ώστε να μην γίνει πολύ προσωπικό το στυλ του σπιτιού.