+30 2310 323 003

7+1 TIPS ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Ανακαινίζετε γιατί θέλετε το σπίτι σας να φαίνεται πιο όμορφο και να αισθάνεστε άνετα. Εξετάστε το ενδεχόμενο ανακαίνισης στο σπίτι σας ως επιχειρηματικό σχέδιο ή ως ξεχωριστό έργο το οποίο ξεκινάτε από το μηδέν. Αν ψάχνετε να μάθετε τους κορυφαίους 8 τρόπους για να ανακαινίσετε το σπίτι σας όμορφα και οικονομικά τότε διαβάστε παρακάτω:

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο αποτελεσματικός σχεδιασμός είναι το κλειδί για την αποτελεσματική ανακαίνιση. Εάν πραγματοποιείτε από μόνοι σας την ανακαίνιση, τότε πρέπει να εστιάσετε τόσο στη μεγαλύτερη εικόνα όσο και στα μικρότερα μέρη. Μπορεί να έχετε ακούσει τη φράση ‘’ το σύνολο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των τμημάτων του’’. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή τη στρατηγική στο έργο ανακαίνισης στο σπίτι σας και να σχεδιάσετε ένα σχέδιο ανακαίνισης για κάθε περιοχή στο σπίτι σας.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Η DIMITRIADIS GROUP συμμερίζεται την άποψη ότι τα οικολογικά χρώματα διεκδικούν τη θέση τους στους τοίχους του σπιτιού μας με όπλα την περιβαλλοντικά φιλική διαδικασία παραγωγής τους και την υπόσχεση να κάνουν πιο υγιεινή την καθημερινότητά μας.  Για το λόγο αυτό, η εταιρία, σε κάθε νέο έργο που αναλαμβάνει φροντίζει να χρησιμοποιεί υλικά τέτοιου επιπέδου, όπως επίσης έχει προβλέψει  όλες οι κατασκευές να υλοποιούνται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ISO 9001.

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

Η πρώτη εντύπωση του σπιτιού σας είναι η πόρτα σας. Εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε τελείως την πόρτα και εάν η υπάρχουσα πόρτα σας είναι σε καλή κατάσταση, τότε θα πρέπει να την βάψετε εκ νέου. Ακόμα πιο σημαντική όμως είναι η ασφάλεια που μας παρέχει η πόρτα. Για το λόγο αυτό επιλέγουμε θωρακισμένες πόρτες. Μια θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας θα πρέπει να διαθέτει πιστοποίηση αντιδιάρρηξης γνωρίζοντας στον καταναλωτή την ασφάλεια την οποία μπορεί να του παρέχει η πόρτα αυτή.

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, τα χρώματα με τα οποία θα βάψετε το σπίτι σας επηρεάζουν τον φωτισμό και όταν ανανεώνετε το σπίτι σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα νέο χρώμα. Σε αυτή την περίπτωση, αν είστε ήδη σε έναν προϋπολογισμό που υποστηρίζει διαφορετικές έγχρωμες παλέτες, κάτι τέτοιο θα ήταν αξιοπρόσεκτο. Εάν είστε σε ένα σφιχτό προϋπολογισμό τότε επιλέξτε μια ασπρόμαυρη παλέτα, θα δώσει στο σπίτι σας μια σύγχρονη εξελιγμένη εμφάνιση και θα έχετε την εγγύηση ότι δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος με το λευκό ή το μαύρο.

ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ

Οι γυψοσανίδες αποτελούν σήμερα ένα από τα κορυφαία φυσικά υλικά εσωτερικής δόμησης. Πρόκειται για ένα ευέλικτο δομικό υλικό με μικρό βάρος, μεγάλες δυνατότητες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης και αντισεισμικής δόμησης,  που κόβεται εύκολα και προσαρμόζεται  ακόμη ευκολότερα σε όποιες διαστάσεις θέλουμε. Αποτελούν μία έξυπνη, γρήγορη  και οικονομική λύση για να κατασκευάσουμε σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους χωρίσματα τοιχοποιίας,  οροφές, βιβλιοθήκες , ράφια, διακοσμητικά στοιχεία, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για επενδύσεις και μονώσεις τοίχων.

ΑΛΛΑΓΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Ένας έξυπνος  αλλά και οικονομικός τρόπος να αλλάξετε το χώρο σας, είτε πρόκειται για την οικία σας είτε για επαγγελματικό χώρο, είναι απλά να αλλάξετε το φωτισμό του χώρου. Μια αντικατάσταση των υπαρχόντων  με νέες λάμπες LED αλλάζει δραστικά την ατμόσφαιρα του χώρου σας. Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι ότι μειώνουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος (με την ίδια και καλύτερη απόδοση σε φωτισμό) έως και 95%.

‘Όλες οι λυχνίες LED είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στο πέρασμα του χρόνου και σε συνεχή χρήση, με μερικές εξ αυτών να αγγίζουν διάρκεια ζωής μέχρι και τις 100.000 ώρες! Είναι διαθέσιμες σε μια ποικιλία χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του λευκού φωτός. Ακόμα πιο χρήσιμες είναι για τους επαγγελματικούς χώρους, καθώς οι λυχνίες LED παράγουν λίγη θερμότητα και καθόλου υπεριώδη (UV) ακτινοβολία, όντας ιδανικές για το φωτισμό αντικειμένων, όπως έργα τέχνης, που είναι ευαίσθητα στο υπεριώδες φως.

ΚΟΥΖΙΝΑ

Όταν επανασχεδιάζετε μια κουζίνα βάλτε την λειτουργικότητα πρώτη. Ότι σχήμα και να έχει προσέξτε να διατηρήσετε το εργονομικό τρίγωνο. Κουζίνα-νεροχύτης-ψυγείο σε τριγωνική διάταξη με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 2 μέτρα. Το μεγαλύτερο λάθος σχεδιασμού είναι η μη πρόβλεψη ικανοποιητικών χώρων αποθήκευσης.

Μια αντίθεση με τα όσα έχουμε πει περί φωτισμού είναι ότι αντίθετα με τα υπόλοιπα δωμάτια στην κουζίνα δεν θέλετε το φώς από πάνω σας. Θέλετε μπροστά σας το φως, εκεί που εργάζεστε.  Τέλος, λάβετε σοβαρά υπόψη σας την ασφάλεια στη κουζίνα. Στρογγυλεμένες γωνίες, επιλογή πλακιδίων που δεν γλιστράνε, πορτάκια από ασφαλή υλικά και φούρνοι σε ύψος για ενήλικες θα αποτρέψουν κάποια ατυχήματα και άσχημα καψίματα.

ΜΠΑΝΙΟ

Η σπατουλαριστή, ή αλλιώς πατητή τσιμεντοκονία, είναι μια παραδοσιακή τεχνική διακόσμησης που έχει τις ρίζες της στη χώρα μας. Πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή επιλογή, ιδίως στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και σε πολυτελή ξενοδοχεία και κέντρα αισθητικής. Παρόλο που ονομάζεται τσιμεντοκονία, στην πραγματικότητα δεν περιέχει τσιμέντο, αλλά οικολογικά υλικά της ελληνικής γης

Λόγω απουσίας του τσιμέντου δε δημιουργούνται ρηγματώσεις. Εύλογα θ’ αναρωτιέστε πως η πατητή τσιμεντοκονία δεν περιέχει τσιμέντο, κι ας μοιάζει με αυτό. Ο λόγος είναι η αλεσμένη ποζολάνη (θηραϊκή γη), η οποία αναμεμειγμένη με άσβεστο και νερό δημιουργεί ένα είδος τσιμέντου σχηματίζοντας υδραυλικές ενώσεις. Με το κεραμάλευρο, το μείγμα αυτό μπορεί να πάρει όποιο χρώμα θέλουμε.

Τέλος εάν σας αρέσει το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα που δίνει η πατητή τσιμεντοκονία αλλά είστε κάπως σκεπτικοί στα άγνωστα για εσάς υλικά, να ξέρετε πως υπάρχουν στο εμπόριο πλακάκια με όψη τσιμεντοκονίας και σε πολλούς χρωματισμούς μάλιστα.